Услуги

 

Нашите дарители

Специални благодарности на нашите дарители и партньори:

Прочети още

Хлеботерапия

Хлеботерапията – един иновативен метод за социализация на децата със СОП и техните връстници. Работата с тесто и създаването на хляб се превърна в терапия през последните години. Много специалисти прилагат хлеботерапия и занимания за деца с аутизъм, а и не само. Смята се, че работата с тесто развива фината моторика, действа на абсолютно всички сетива и създава усещане за топлина, близост и уют. Традицията на хлебопроизводството и техниките за правене на хляб са най-познати на бабите ни. Те предават тайните на хубавия хляб на следващите поколения. С какво може да ни бъде полезна хлеботерапията? В сесиите темите ще се свързват с различните Хлебни методи и спрямо тях ще избираме: музика, рисунка и тестена фигура. По този начин вниманието ни е насочено върху определени въпроси, които ни вълнуват. „Тук получаваме подкрепа и се отърсваме от грижите си.“ – споделят родителите и техните деца. Хлеботерапията е предвидена за деца и младежи от рискови групи, жени пострадали от насилие, хора със зрителни проблеми, социални затруднения и деца със СОП. Чрез метафори и сравнения свързваме етапите от Хлеботерапията с грижите си. Хлебните методите са: „Замесване в метафори” „Игри за загряване” „Житна нива” „Рисуване в брашно” „Театър на трохите” „Житницата на обществеността” „Книга с рецепти за живота” „Хлябовете на света” „Забавна кулинария” Етапите за приготвянето на Хляба са: Отваряне на брашното Пресяване на брашното Добавяне на набухвател Добавяне на вода Втасване на хляба Печене на хляба Обикаляне на нивичката Разчупване и споделяне на хляба Хлябът е универсален символ. Приготвянето му може да бъде средство за сближаване и споделяне.

Прочети още

Академия за деца

Първата идея на екипа на Сдружение Дари Усмивка е да създаде Иновативна детска академия за деца със специални потребности в предучилищна и училищна форма на обучение.

Прочети още

Академия за родители

“Всичко се случва изведнъж и живота и мечтите се преобръщат, в началото се чудиш защо на мен, как ще се справя, но в същото това време едно малко човече се нуждае от теб и от твоята сила и спокойствие, защото и то е като всички деца и усеща когато си уплашен и напрегнат.“

Прочети още

Терапии извън академията

Терапиите който ще се провеждат извън Академия Усмивка са хидротерапия и хипотерапия. Към момента усилията ни са насочени към организирането и намиране на финансиране за тези два вида терапии, за да могат повече деца да ги посещават безплатно и да могат да изпитат радостта от тези два спорта.

Прочети още
Site language