Академия „Усмивка“ в медиите

Академия „Усмивка“ в медиите

Не пропускайте публикациите ни в Moreto.net  на линковете тук:

http://www.moreto.net/novini.php?n=402280

http://www.moreto.net/novini.php?n=386738&p=2

http://www.moreto.net/novini.php?n=374632

Интервю с председателят на сдружение „Дари Усмивка“ пред БНТ2 можете да видите тук:

http://news.bnt.bg/bg/a/roditeli-s-proekt-za-tsentr-za-detsa-s-uvrezhdaniya

Академия Усмивка обявява свободни места за деца от първи до пети клас!

Учебна занималня Академия усмивка обявява допълнителни места за деца от първи до пети клас за учебната 2019 – 2020 година.
Обадете се сега и попитайте за Вашите специални отстъпки!

За контакти – 0889 197 307

English Art Academy – Работилничката на Дядо Коледа

Мили родители, ако желаете вашите деца да учат английски език в приятна обстановка докато творят, това е точното място.Предлагаме на вашето внимание арт работилнички с изучаване и практикуване на английски език. Заниманията са подходящи за деца от 5 до 12 години в малки групи от 5 до 10 деца. Всяка събота след предварително записване и минимум сформирана група от 5 деца. Тази седмица темата е свързана с предстоящите така очаквани Коледни и Новогодишни празници. Малките малчугани ще се превърнат в джуджета и ще направим работилничка в помощ на Дядо Коледа. Водещ – г- жа Иванка Малинова с дългогодишен опит като педагог с предучилищна и училищна педагогика с английски език и приложни изкуства.

Таксата е 13 лв. на дете с включени материали.

Тел. за записвания: 0889 197 307, email: dari.usmivka.vn@gmail.com или на лично съобщение.

Очаквайте лятна Академия Усмивка

От 04.06.2018 г. до 14.09.2018г. стартира целодневно зелено училище с образователна цел. 

 Програмата за летните дни е разработена от експерти в областта на педагогиката и психологията, като основната цел е да се работи с иновативни методи и подходи, а децата в забавление и игри да получават необходимите знания и умения, без да се чувстват напрегнати, затворени и ограничени.

 

Освен ежедневната програма, лятната Академия предлага и следните допълнителни занимания 

 

 

 

 • Веднъж седмично децата ще прекарват извън Академията като ще имат възможност да яздят коне, да ги хранят, да се грижат за  тях, ще усвоят стрелбата с лък, ще имат възможност самостоятелно да си приготвят обяд  

(организираният транспорт ще се заплаща допълнително след предварително записване)

 

 • Два пъти месечно децата ще посещават различни местности, забележителности, музеи, зоокътове около Варна, като храна, транспорт и входни такси (ако има такива) ще се заплащат допълнително. 

 

 • Езикови курсове индивидуални или в малки групи: 

 

 • френски език – 2 уч.ч седмично – 15 лв. за деца 
 • френски език – 2 ч. – 20 лв. за възрастни 
 • английски език – 2 уч. ч седмично – 15лв. за деца  

  

Екипът на Академия усмивка Ви очаква със съвсем прясно окосената си градина, обезпаразитена и готова за новите летни приключения на децата ви. 

 

За записвания и повече информация на тел.: 

0894/716 776

0889/ 197 307 

Коледни базари 2017-2018 – отчет

 

Скъпи приятели, измина една много динамична година за сдружението и нашите деца. Създадохме Академия Усмивка, която успява да дарява  усмивки на все повече деца, което е и основната ни цел. С радост и пълно удовлетворение приключваме 2017-та година, с благодарности към всички, които повярваха в нас, подкрепиха ни и ще продължават да ни даряват усмивки.
С подкрепата на Супермаркет CBA Варна от коледния базар събрахме сумата от 3437 лв. В благотворителна томбола участваха и служителите на ВМА Варна и дариха сумата от 930 лв. Благодарим на студио Дита за активното участие както с произведения за базара, така и със събраната сума от 580 лв. и на всички доброволци и частни дарители, които подкрепиха каузата ни за закупуване на адаптирана детска площадка. С вашата помощ Вие ни доказахте, че по Коледа се случват чудеса!
Наш ред е да докажем, че събраните средства ще бъдат използвани по предназначение и да възнаградим децата с повече щастие.

Да подарим усмивка с клуб за народни танци Моряците

За шеста поредна година сърцатите танцьори от клуб за народни танци Моряците ще се обединят в името на благородна кауза.

 

Тази година средствата събрани от Благотворителния базар /16.12/, Благотворителния конкурс за баница и вино /27.12/ и  Благотворителния концерт /13.01.2018/ ще бъдат дарени за закупуване на мотомед (моторизирано устройство за движение) или тренажор за пасивна и активна рехабилитация на горен и долен крайник за Академия Усмивка, град Варна.

Този уред се използва за рехабилитация на спастични състояния, парези, мускулна слабост, ставни контракти и др. Той всъщност коригира натоварването на мускулите ако има разминаване между двата крайника, засилва мускулите, които имат нужда и ги отпуска веднага ако отчете, че има спазъм. При децата ежедневната рехабилитация с този уред води до трайни и бързи резултати, и по този начин се гарантира безопасно лечение за ежедневно движение, въпреки физическите ограничения.

Сдружение „Дари усмивка“ е създадено от родители на деца със специални образователни потребности през 2016 г. с основна цел да подпомага и работи в полза на подобряване на социалния живот на децата с увреждания, за тяхната социализация и интеграция в обществото, за подобряване качеството на живот на уязвими групи хора,  да подпомага процеса по приобщаващо образование.

Академия усмивка е създадена с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика с проект по ОП РЧР „Развитие на човешките ресурси“ – Активно включване. Академията работи от 01.06.2017г. и постепенно набира популярност в гр. Варна, като място където родителите на деца с увреждания получават комплексна услуга както за собствената си кариерна реализация, така и за децата си. Децата получават индивидуални терапии, полудневна или целодневна грижа според желанието и възможностите на родителите.

Създателите на Академия Усмивка се стараят да въведат нови иновативни терапии, методи и подходи, които да подобрят качеството на живот на децата със СОП да им дават самоувереност и самочувствие, когато са сред връстниците си. В Академията приемат всички деца и благодарение на добронамерени и толерантни родители на деца в норма, децата не са разделени и се чувстват прекрасно. По този начин децата в норма се учат на толерантност, приемственост и съпричастност, а децата със СОП се интегрират и социализират успешно в масовото училище.

Дейностите в Академията към момента се осъществяват със средства от дарители, заемодатели и собствен принос. За реализирането на цялостната идея са нужни много средства, тъй като в проекта е нямало възможност да се заложат всички разходи за оборудване и издръжка на центъра.

Идеята на създателите е да разширят дейността, за да създадем такова място в гр. Варна където деца и родители да посещават с удоволствие и да дадат пример на обществото.

Нека помогнем!

Кампанията „Капачки за детски играчки“ продължава!

Пунктове за събиране на капачки в град Варна:

 1. ЦСРИ“Акдемия усмивка“ до фирма Торнадо Дил (0889 197 307; 0894 716 776 )
 2.  ул. „Перперикон“ 10 -ф-ма “ МТВ Варна “ ЕООД – склад за строителни материали,  срещу Акрол сега К2 (0883 20 17 51)
 3. ул“ Кавала“39 (фризьорски салон „Дита“) – лице за контакт Таня
 4. бул „Цар Освободител“202 (изхода на КАТ) – офис на Юнайтед брокерс – лице за контакт Дияна (0896 64 24 01)
 5. ул. „Селиолу“ 14 А,  магазин Аквафор,- 0899570216
 6. с. Калиманци –  лице за контакт Дияна (0896 64 24 01)
 7. гр. Трявна, ул „Украйна“ 90 – лице за контакт Цанка Минкова (0889504678)

Очаквайте скоро и в други градове!

Заповядайте при нас

„Академия Усмивка“ – защото децата ни го заслужават!

Създавайки „Академия Усмивка’’, ние вложихме цялата си любов, креативност и старание, за да създадем такова място, в което децата ни да трупат знания, да развиват своите таланти и умения, в среда близка до домашната и атмосфера подобна на семейната.„Учебна занималня Усмивка” разполага с хубава база, кът за отдих и занимания по интереси, градина и всичко необходимо, за да се чувстват децата ви уютно и комфортно по време на своето обучение.

Ако ни попитате, каква е разликата от това да посещават училищната занималня, ние ще ви отговорим, че нямаме за цел да заменим училището, а напротив. Ще вложим цялата си енергия, опит и старание, за да подпомогнем нашите възпитаници, в усвояването на необходимите знания,  заложени в учебния план. Но ще го направим по друг начин!

Убедени сме, че вашето дете е умно, талантливо и различно. Точно за това, ще подходим към него индивидуално.  С децата според различните им потребности  ще работят логопед, психолог, музикотерапевт, педагози с опит, умение за работа с деца и най-вече…желание!!! Ние ще помогнем на вашето дете да усвои таблицата за умножение, да събира и изважда, да чете гладко и да се справя отлично в училище. Но ние ще го научим и на много други умения, с които да се справя успешно в живота. При нас, то ще знае как се меси хляб, как се прави пица и сандвич, как се шие копче, как да залепи скъсаното и поправи счупеното.

В „Академия усмивка’’ има обособен кът за отдих и  творческа работилница, където Вашите деца ще могат да развиват своята фантазия и умения.

Те ще се научат как се прави  декупаж, как се работи с глина, ще могат да аранжират цветя, да правят хербарий и всичко, което им харесва и ги кара да се чувстват щастливи!

 

 

 

За улеснение на родителите, по тяхно желание „Академия Усмивка’’  има сключен договор за доставка на  топъл обяд, съобразен с изискванията за здравословно хранене, както и подкрепителни закуски и напитки.

„Академия Усмивка’’ е нашето най-голямо предизвикателство! Направихме я, защото сме убедени, че има нужда от подобно място. Тя е дом, съхранил в себе си много топлина, обич, старание, амбиции, творчество и  креативност, защото децата ни го заслужават!

 

 

 

 

 

 

 

 „ АКАДЕМИЯ УСМИВКА”

Телефон за записване и контакти:

Ралица Кръстева, GSM 0894 716 776

Забавлението е гарантирано!

Уютна атмосфера подходяща не само за детска игра, но и за качествен учебен процес.

                                                             

Ден на детето със Сдружение Дари усмивка и Академия Усмивка

Сдружение Дари усмивка има удоволствието да покани Вас и вашите деца на празненство по повод Международният ден на детето на 01.06.2017 от 15:00, в новият ни детски център в кв. Изгрев, над Военна болница (виж картата тук и тук).

Очакват ви много забавления и сладки преживявания.

За предварителни записвания до 29.05.2017 на телефон 0894716776.

Site language