Каузи

Адаптирана детска площадка

Набиране на средства за закупуване на адаптирана детска площадка за деца със СОП

Ние, основателите на иновативната Академия Усмивка желаем всички деца, независимо от това дали са със специални потребности или не, да живеят в хармония едни с други и да изживяват едно щастливо детство. Ето защо стартирахме кампания по набиране на средства за закупуване на адаптирана детска площадка, която да обедни всички деца в съвместни игри и забавления.

В помощ на кампанията до момента се включиха три от най-големите магазини във Варна на търговска верига CBA, като ни предоставиха търговска площ за реализиране на благотворителни коледни базари.

От коледните тържества на различни организации събрани от служителите средства също бяха дарени в полза на тази кауза, за което им благодарим от сърце.

Вие също може да се включите като дарите средства по банковата сметка на сдружението:

ALLIANZ BANK България

IBAN: BG55BUIN95611000573822 

BIC: BUIN9561

Забележка: Моля, вписвайте в основанието за превод Дарение за адаптирана детска площадка.

Мотомед

Кампания по набиране на средства по закупуване на Мотопед в помощ на рехабилитацията на деца с различни двигателни проблеми

Месец Декември, 2017 година, заедно с танцьорите от клуб за народни танци Моряците, стартирахме кампания за набиране на средства  за закупуване на мотомед (моторизирано устройство за движение) или тренажор за пасивна и активна рехабилитация на горен и долен крайник за Академия Усмивка, град Варна.

Този уред се използва за рехабилитация на спастични състояния, парези, мускулна слабост, ставни контракти и др. Той всъщност коригира натоварването на мускулите ако има разминаване между двата крайника, засилва мускулите, които имат нужда и ги отпуска веднага ако отчете, че има спазъм. При децата ежедневната рехабилитация с този уред води до трайни и бързи резултати, и по този начин се гарантира безопасно лечение за ежедневно движение, въпреки физическите ограничения.

Вие също може да се включите като посетите коледните благотворителни базари, организирани от танцовият клуб, или като дарите средства по нашата банкова сметка:

ALLIANZ BANK България

IBAN: BG55BUIN95611000573822 

BIC: BUIN9561

Моля в основание на банковите преводи вписвайте Дарение за закупуване на Мотомед

Благодарим Ви от сърце!

Хлеботерапия

Благотоврителен коледен базар за създаване на иновативна академия за деца

Сдружение Дари Усмивка стартира кампания по набиране на средства по създаване на иновативна детска академия, в която деца със специални образователни потребности да получават адекватна грижа както за подобряване на техните физически показатели, така и за социалното им израстване.

Събраните средства ще бъдат използвани за стартиране на занимания по хлеботерапия – – един иновативен метод за социализация на децата със СОП и техните връстници. Работата с тесто и създаването на хляб се превърна в терапия през последните години. Много специалисти прилагат хлеботерапия и занимания за деца с аутизъм, а и не само. Смята се, че работата с тесто развива фината моторика, действа на абсолютно всички сетива и създава усещане за топлина, близост и уют. Традицията на хлебопроизводството и техниките за правене на хляб са най-познати на бабите ни. Те предават тайните на хубавия хляб на следващите поколения.

Site language